Skip to content Skip to footer

Melissa Meggelaars

Relatietherapeut

Hi!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Welkom!
Ik ben Melissa Meggelaars, het gezicht achter ‘Praktijk de Relaties’. Als gezins- en relatietherapeut ondersteun ik individuen, stellen en gezinnen om de situatie te verbeteren. Dit doe ik vanuit Praktijk de Relaties en een organisatie waar ik werk in Gelderland.
Ik ben begonnen als sociaal pedagogisch hulpverlener en ben daarna gaan werken als gezinsbehandelaar. Vanuit passie voor het vak en de wens om meer te gaan verdiepen heb ik ervoor gekozen om de opleiding tot gezins- en relatietherapeut te gaan doen, met als specialisaties hechtingsgerichte gezinstherapie en EFT (partnerrelatie therapie). Ik ben NVRG geregistreerd.

Soms is de stap om therapie te volgen te groot, om welke reden dan ook. Om die stap laagdrempeliger te maken heb ik een onlinecursus ontwikkeld, waar je als stel zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. Ik geloof dat het verbonden voelen met een ander een belangrijke waarde is binnen een relatie. Door middel van deze cursus kun je jullie relatie een boost geven, wat zorgt voor meer verbondenheid. Je leert elkaar beter kennen, leert patronen herkennen en jullie relatie beter begrijpen. De focus ligt op de interactie tussen jou en de ander, op wat zich tussen jullie afspeelt, zonder daarin een schuldige te zoeken.

Voor de stellen die net wat extra begeleiding willen bij de cursus, bied ik online gesprekken aan. Hierbij vind ik het van belang dat jullie je op je gemak kunt voelen, zodat je de ruimte en veiligheid voelt om te kunnen zeggen wat je wilt. Op die manier kunnen we een sfeer creëren waarbij we jullie relatie kunnen onderzoeken en verdiepen. Openheid, een luisterend oor, geduld en ruimte voor humor is iets wat je van mij mag verwachten tijdens onze sessies. Wil je meer informatie over deze online sessies, neem dan contact op.

Ik woon in een klein dorp vlakbij Uden in Noord-Brabant. Ik woon daar samen met mijn partner, waar ik inmiddels 10 jaar mee samen ben. En net zoals in alle relaties, herken ik ook de ups- en downs. Ik zie liefde als een werkwoord. Het gaat niet vanzelf, het blijft continu afstemmen op de ander, investeren in elkaar om steeds die verbondenheid te blijven houden. Graag help ik jullie om die verbondenheid te creëren, te behouden en te verdiepen.

Wil je meer over mij weten? Of heb je andere vragen? Mail gerust!

Liefs

Melissa